Seite wählen
  1. Interviews & Porträts
  2. Bøsserettigheder medfører overfald

TV-Interview für Danmarks Radio

Bøsserettigheder medfører overfald

Veröffentlicht am 27. Juli 2009
Anlässlich der Menschenrechtskonferenz, die im Rahmen der WorldOutgames vom 27. bis 29. Juli 2009 in Kopenhagen stattfand, wurde ich vom dänischen Fernsehen DR für einen Beitrag über homophobe Gewalt interviewt, der in der Hauptabend-Nachrichtensendung TV-Avisen, der dänischen ZiB 1, gesendet wurde.

Når homoseksuelle får flere rettigheder, stiger antallet af overfald mod bøsser og lesbiske. Det mener Kurt Krickler, som er generalsekretær i Østrigs forening for homoseksuelle. Når bøsser og lesbiske får lov at adoptere, blive gift eller får andre rettigheder, så er der risiko for, at flere homoseksuelle bliver overfaldet.

 

Mange bliver overfaldet

Han er én ud af 800 deltagere, som i disse dage er med til den internationale konference om homoseksuelles rettigheder, som bliver afholdt samtidigt med World Outgames for bi-, homo- og transseksuelle i København.

Mange af deltagerne i konferencen har personligt oplevet at blive sparket, skubbet eller tæsket på grund af deres seksualitet. Og Kurt Krickler selv blev for tre år siden overfaldet under en homoparade i Moskva, hvor bøsser og lesbiske ikke er velkomne.

 

Ser homoseksuelle som en trussel

 Fire unge løb efter mig, og de sprang på mig. De smed mig på jorden, og jeg fik et slag imod hovedet og på øjet, fortæller han.

Kricklers teori er, at jo flere rettigheder homoseksuelle får, jo flere hadforbrydelser sker der, fordi bøsser og lesbiske bliver opfattet som en trussel.

– I et land som Spanien, hvor man har åbnet op for ægteskabsloven for bøsser og lesbiske, har man også haft en stigning i homofobiske overgreb, fortæller generalsekretæren.

 

Får selv skyld for overfald

I mange lande oplever bøsser og lesbiske, at de selv får skylden, hvis de går til politiet og anmelder et overfald.

Derfor kommer der et klart budskab til politiet fra konferencen i København.

– Tag ofrene alvorligt, så de ikke bliver et offer for anden gang, ved at man bebrejder dem, og giver dem skylden for det, der er hændt, siger Kurt Krickler.

Politiet i København sætter nu fokus på hate crimes, som er en betegnelse for forbrydelser, hvor motivet hænger sammen med offerets etnicitet, race, hudfarve, religion, seksuelle orientering eller lignende.

 

Link zum Original-Beitrag: https://www.dr.dk/nyheder/indland/boesserettigheder-medfoerer-overfald